Motivació

Mot1Mot2

Fa uns dies La Vanguardia publicava aquest article. Tot i ser divulgatiu m’ha semblat molt interessant. Disposar d’eines per aconseguir motivar un individu a iniciar-se en la pràctica d’exercici físic és un èxit, com aconseguir modificacions de conductes en la major part dels determinants de salut actuals: alimentació, tabac, tòxics…

Per això, sense matar-me molt, he cercat aquesta revisió, de la que en faig cinc cèntims:

“La motivació és un factor fonamental per mantenir la pràctica d’exercici físic que és ben sabut està associat a importants millores globals de salut. Investigacions actuals sobre la motivació per efectuar exercici es basen en la teoria de la auto-determinació.

La manca de motivació pot explicar-se principalment per dos tipus de factors. En primer lloc, la gent pot no estar suficientment interessada en l’exercici o bé no el considera suficientment important com per que sigui prioritari a la seva vida. Molt individus perceben com a més important l’educació, la seva carrera o les obligacions familiars i dediquen a aquestes activitats un temps que no tenen per practicar exercici regularment. En segon lloc, molta gent no se sent suficientment competent per efectuar activitat física; es consideren poc entrenats, en baixa forma o tenen alguna alteració de salut que representa una barrera a l’activitat. Tant sigui per manca d’interès o per la sensació d’incompetència, les dades indiquen que gran part de la gent està infra o a-motivada i no té intenció de ser més actiu físicament.

Sembla existir certa evidència en el valor de la teoria de l’auto-determinació com un element promotor d’una conducta facilitadora de l’exercici, sigui mitjançant elements extrínsecs (identificar i internalitzar els beneficis evidents de la pràctica esportiva), que serien importants en la presa de decisió per iniciar-se a efectuar activitat o bé amb una major motivació intrínseca (avaluant la pròpia experiència i la millora aconseguida), que seria fonamental per mantenir la pràctica de l’exercici.”

 Font: Teixeira PJ. Carraça EV. Markland D. Silva M. Ryan R. Exercise, ,physical activity and self-determination theory: A systematic review. Int J Behav Nutr Phys Act. 2012 Jun 22; 9: 78

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: