Sedentarisme

“Inactivitat física: un problema de salut pública mundial

Vida sedentària

Al menys un 60% de la població mundial no realitza l’activitat física necessària per obtenir beneficis per a la salut. Això es deu en part a la insuficient participació en l’activitat física durant el temps d’oci i a un augment dels comportaments sedentaris durant les activitats laborals i domèstiques. L’augment de l’ús dels medis de transport “passius” també han reduït l’activitat física.”

Amb aquest fragment s’inicia l’apartat d’inactivitat física corresponent a l'”Estratègia Mundial sobre règim alimentari, activitat física i salut” de la OMS. SI el voleu visitar el trobareu a: http://www.who.int/dietphysicalactivity/factsheet_inactivity/es/

I perquè l’entrada? Perquè a més d’estar atabalat per promocionar la salut, avui he llegit un article deliciós, que comença així:

La verdadera píldora para todo es el ejercicio

La epidemia de sedentarismo se extiende tan rápido como lo hace la incidencia de enfermedades cardiovasculares.

Los humanos somos un tipo de primates, o de monos, para entendernos, especialmente adaptados a la locomoción bípeda. Y poco han cambiado nuestros genes en los últimos 40.000 años, desde la era paleolítica. Por aquel entonces el ejercicio físico, sobre todo la caza, era necesario casi a diario para comer. Y por tanto, para sobrevivir. Si quisiésemos seguir un estilo de vida paleolítico en pleno siglo XXI, es decir, acorde con nuestra biología, deberíamos caminar tres o cuatro horas al día.

La totalitat de l’article es troba a l’edició digital del País: http://sociedad.elpais.com/sociedad/2013/12/16/actualidad/1387222302_810380.html

Certament, l’epidèmia de sedentarisme i les malalties a ell associades ens envaeixen. Potser els guionistes de Pixar no estaven tant equivocats quan van preveure el futur a Wall-E.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: