Sedentarisme (i…). Entorns de treball saludables

Fantàstic video de la Victorian Health Promotion Foundation (VicHealth), per reduir el sedentarisme perllongat als llocs de treball. Reduir la sedestació perllongada als llocs de treball és un dels focus d’interès de la campanya “Creating Healthy Workplaces”, el qual pretén generar canvis a les cúpules de les organitzacions, mitjançant accions que ajudin a crear entorns saludables al mateix temps que es millori la productivitat, es redueixi l’absentisme i la rotaci-ó de treballadors.

L’evidència revisada pels autors indica que seure de manera perllongada al lloc de treball és un problema de salut pública únic i diferent de la resta de problemes associats amb una inadequada forma física. El temps que invertim estan sentats s’ha associat amb mortalitat prematura, diabetis i factors de risc cardiovascular, independentment del temps que es pugui dedicar a l’exercici.

“Seure a la feina” es defineix com temps perdut en conducta sedentària al lloc de treball. Aquestes inclouen estar sentat o reclinat, amb poca o nul.la despesa energètica. Tot i la manca de dades empíriques, sembla clar que els lllocs de treball “sentats” han sorgit en les darreres dècades, degut a la generalització en l’ús d’ordinadors i la mecanització de gran varietat de feines.

Els esforços per reduir els llocs de treball “sentats” ben segur es traduiran en beneficis econòmics associats a una reducció de malalties cròniques potencialment prevenibles, com la diabetis i la malaltia cardiovascular per una banda i, per altra a una disminució d’altres alteracions de salut, com ara els trastorns musculoesquelètics.

A l’enllaç adjunt es troba l’informe en que es basa el video:

http://www.vichealth.vic.gov.au/~/media/ResourceCentre/PublicationsandResources/Economic%20participation/2012%20workplace/VH_Reducing_prolonged_sitting_07.ashx

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: