Pot Coca-cola promoure l’activitat física?

Vaig dir que posaria la carta de Coca-cola. Certament, ha explicat molt bé, el que molts cops ens hem preguntat en petit comitè: Com s’ho fa Coca-Cola per, tenint els productes que té, vendre aquest imatge de saludable i de promotora d’hàbits saludables. Doncs bé…benvinguts al marketing ¡¡¡. La carta  de Thiago Herich de Sà al Lancet és brillant. I opino que té tota la raó. Us en faig cinc cèntims:

(…) El V Congrés Internacional d’Activitat Física i Salut Pública, celebrat a Rio de Janeiro, l’abril de 2014, va ser patrocinat per Coca Cola. Aquesta és la primera vegada, que jo sàpiga, que una important conferència sobre l’activitat física realitzada al Brasil ha estat patrocinada per una organització les polítiques, pràctiques o productes de la qual entren en conflicte amb els de la salut pública. El patrocini no va ser només financer; Coca Cola era a tot arreu-a les reunions col·laterals, al pavelló dels patrocinadors, regalant els seus productes i elements de propaganda.

En un moment en que els refrescs ensucrats són reconeguts per organitzacions independents com una de les principals causes de l’actual pandèmia d’obesitat incontrolada, que afecta particularment els nens i els països en desenvolupament, com la Xina, Índia i Brasil, això és preocupant.

Les grans empreses alimentàries estan gastant milers de milions de dòlars en la seva estratègia per fer-nos veure que l’obesitat és causada per falta d’activitat física. El seu compromís amb l’activitat física i amb les organitzacions de salut pública i els professionals és part de la seva estratègia de responsabilitat social corporativa. Les seves campanyes inclouen tècniques per evadir la normativa i d’influenciar la ciència, utilitzant mètodes similars als utilitzats per les empreses tabaqueres al passat. (…)

No podem acceptar grans multinacionals de menjar ràpid i corporacions de refrescs donant suport a l’esport i promocionant l’activitat física.

Declaro no tenir conflicte d’interessos. Reconec el finançament de la Fundació d’investigació de São Paulo.

Si algú vol llegir-la sencera, la trobareu a:

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(14)60988-0/fulltext

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: