Dosificar l’exercici

MED19900907-011-page-001 (1)“Des de fa anys una sèrie d’informes demostren que la pràctica regular d’una activitat física redueix el nombre de jornades de treball perdudes a causa de malaltia, la durada de les interrupcions del treball, el nombre d’accidents professionals i augmenta la capacitat laboral entre un cinc i un quinze per cent.

(…) El desenvolupament de les activitats físiques és indiscutible. Es tracta, sens dubte, d’una reacció saludable de l’espècia humana contra els fenòmens sedentaris lligats a la vida urbana i a la creixent mecanització del treball i dels mitjans de transport.

(…)No obstant això, l’esport pot ser l’origen d’un cert nombre de patologies. L’enquesta francesa (sic) va mostrar que el 13,7% de les persona interrogades havia estat víctima d’un accident esportiu durant els quinze mesos anteriors. Així mateix, un estudi fet en un hospital de París apunta que la traumatologia lleugera representa el 54% de les consultes en la medicina de l’esport. El 46 % restant correspon a diversos trastorns d’adaptació.”

Article que ens informa de les bondats de l’activitat física i la seva influència sobre la conducta sedentària. Implicacions laborals i múltiples plans de promoció d’activitat física (Japó, Canadà, Escandinàvia o Suïssa).
És cert que a data d’avui podem ajustar amb major precisió algunes de les afirmacions d’aquest article de divulgació, però la seva essència està plenament vigent i seguim insistint en la necessitat de la promoció d’activitat física, tant per a la població en general  en el marc de la salut pública, com en el si de les organitzacions, en l’àmbit de la promoció de la salut en el treball.

Ep, que l’article és de 1990 ¡¡¡

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: