Exercici físic vital

LVG200611050341LB-page-001“(…) La majoria dels nostres avantpassats han viscut en un entorn caracteritzat sobretot per l’escassetat d’aliments, la pràctica habitual d’esforços físics importants i l’absència de tòxics en l’ambient (tabac, contaminació). Els gens que hem heretat estan preparats i adaptats a aquesta forma i estil de vida. Però avui l’escenari als països industrialitzats ha canviat dràsticament: de l’escassetat a l’abundància d’aliments, de l’esforç físic diari a la cadira de l’oficina i el sofà, de la naturalesa a la contaminació ambiental i al consum de substàncies tòxiques com els cigarrets.(…)

Lamentablement canviar l’estil de vida de les persones és bastant més dificil que receptar una pastilla per disminuir el colesterol i moltes vegades als professionals de la salut (metges i infermeres) els manca el temps necessari per proposar canvis en la pràctica de l’activitat física, i nosaltres som mandrosos per adoptar una vida més activa. El missatge més important és que el nostre cos és tan agraït i tan llest que realment es conforma amb poc. Evidentment quanta més activitat millor, però la major proporció del benefici s’obté en passar de no fer gens a fer una mica.”

 Aquest és de 2006. Doncs si, estic en condicions de subscriure la pràctica totalitat de l’article. Molt possiblement l’única consideració a efectuar sigui que si els meus companys de medicina familiar malament ho tenien en aquell moment, segons  l’articulista per falta de temps, per prescriure activitat física i consolidar canvis actitudinals, pitjor ho tenim a l’actualitat gràcies a la “optimització” i “racionalització” dels recursos que han portat a terme els nostres gestors.
Possiblement algunes situacions siguin millor vistes en un nou model sanitari (o no…potser sigui preferible que seguim donant pastilles i fent receptes a tothom  perquè giri el nostre actual modelo consumista…).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: