Aixeca’t: Baixa la pressió

imagesAvui porto una intervenció efectuada en l’àmbit laboral, dissenyada per reduir el sedentarisme prolongat en treballadors d’administració i oficines i avaluar l’efecte d’aquesta intervenció sobre la pressió arterial mitjana (PAM).

Es va efectuar un assaig controlat aleatori, amb un grup experimental sobre el que es va intervenir mitjançant correu electrònic i un grup de control en que no es va fer res. La intervenció de 13 setmanes va impulsar passivament als participants a posar-se drets i participar en sessions curtes d’activitat física mitjançant la interrupció periòdica del temps de treball, de manera regular  durant tota la jornada de treball . Es va mesurar la pressió arterial mitjana de manera prèvia i posterior a la intervenció.

Els resultats van mostrar una reducció significativa de la PAM entre els valors pre-test i post-test del grup experimental, mentre que la PAM en el grup de control no es va modificar.

Els autors conclouen que una intervenció d’e – salut en el treball, destinada a reduir la sedestació prolongada en el lloc de treball va ser efectiva en la disminució de la pressió arterial en aquests treballadors de tipus administratiu.

La totalitat de l’estudi podeu trobar-la a la següent referència bibliogràfica:

Casey P. Mainsbridge, BHM, Paul D. Cooley, PhD, Sharon P. Fraser, PhD, and Scott J. Pedersen, PhDThe Effect of an e-Health Intervention Designed to Reduce Prolonged Occupational Sitting on Mean Arterial Pressure. J Occup Environ Med. Nov 2014; 56(11): 1189–1194.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: