Qi gong

qigong1Us deixo un estudi publicat a l'”Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine” i presentat al registre d’assaigos clínics de Hong Kong.

El seu objectiu ha estat avaluar l’efectivitat de l’exercici Baduanjin Qigong en el somni, la fatiga, l’ansietat i els símptomes depressius en la Síndrome de fatiga crònica (SFC) i determinar una relació dosi-resposta. Per això es van utilitzar cent cinquanta individus afectats de SFC, assignats aleatòriament a la pràctica de Qi gong o bé disposats a una llista d’espera.

Al grup d’intervenció se’ls van donar setze sessions d’una hora i mitja de Qi gong durant nou setmanes consecutives. Per mesurar els resultats es van utlitzar l’Index de Pittsburg de qualitat de la son (PSQI), l’escala de fatiga de Chadler (chfs), i l’escala hospitalària d’ansietat i depressió (HADS), avaluats a l’inici de l’estudi, després del tractament immediat i 3 mesos després del tractament. La quantitat d’auto-pràctica de Qi gong es va avaluar pel seu propi informe.

Els investigadors va determinar diferències significatives per a la “qualitat subjectiva del somni” i els elements corresponents a la “latència del somni”. La millora de la “qualitat subjectiva del somni” es va mantenir a 3 mesos després del tractament. El número de classes de Qi gong a les quals es va assistir i la quantitat d’auto-pràctica de Qi gong es van associar significativament amb el son, la fatiga, l’ansietat i la millora dels símptomes depressius.

Els autors conclouen que el Baduanjin Qigong era un tractament eficaç i acceptable per als trastorns del son en la síndrome de fatiga crònica.

Referència: Jessie S. M. Chan, Rainbow T. H. Ho, Ka-fai Chung, Chong-wen Wang,  Tzy-jyun Yao, Siu-man Ng,  and Cecilia L. W. Chan. Exercise Alleviates Fatigue, Anxiety, and Depressive Symptoms, Improves Sleep Quality, and Shortens Sleep Latency in Persons with Chronic Fatigue Syndrome-Like Illness
Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine Volume 2014 (2014), Article ID 106048, 10 pages
http://dx.doi.org/10.1155/2014/106048

Per fer una ullada: http://www.hindawi.com/journals/ecam/2014/106048/

Imatge: http://www.chinesemedicineliving.com/blog/body/qi-gong/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: