Beneficis del nordic walking

nordic-walking-1092757-mL’estil de vida modern, amb la falta d’activitat física i d’exercici regular, predisposa a les persones a patir malalties cròniques com la diabetis mellitus, l’obesitat, la hipertensió o les malalties arterials coronàries. Caminar amb un ritme lleuger és una forma senzilla i segura d’ efectuar exercici, és indiscutiblement una mesura eficaç per contrarestar el sedentarisme i podria ser una manera de reduir la prevalença de malalties cròniques en totes les poblacions.

Amb aquesta premisa, els autors, investigadors de l’Institut de Medicina de l’Esport de Salzburg, han efectuat un treball de revisió sistemàtica amb l’objectiu de resumir, analitzar i interpretar els beneficis per a la salut de la marxa nòrdica, i comparar-lo amb altres activitats com caminar a pas lleuger i trotar.

L’estudi va consistir en una recerca sistemàtica i exhaustiva de la literatura, entre novembre de 2010 i maig de 2012, que els va permetre identificar setze estudis aleatoritzats, cosa que suposava integrar un total de 1.062 pacients i onze estudis observacionals amb 831 pacients. Aquesta anàlisi va revelar que pel que fa a efectes a curt i llarg termini sobre la freqüència cardíaca, el consum d’oxigen, la qualitat de vida, i altres mesures, la marxa nòrdica és superior a caminar a un ritme lleuger sense bastons i en alguns casos fins i tot a trotar.

Amb aquests résultats, els autors arriben a la conclusió que la marxa nòrdica exerceix efectes beneficiosos sobre la freqüència cardíaca en repòs, la pressió arterial, la capacitat d’exercici, el consum màxim d’oxigen, i la qualitat de vida en pacients amb diverses malalties i que, per tant es pot recomanar a una àmplia gamma de persones com a mètode de prevenció primària i secundària.

Referència: Tschentscher M. Niederseer D. Niebauer J. Benefits of Nordic Walking: A Systematic. American Journal of Preventive Medicine
Volume 44, Issue 1, January 2013, Pages 76–84. http://www.sciencedirect.com/science/journal/07493797
Imatge: freepik.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: