Fit ball per seure ?

Embed from Getty Images

La pràctica cada vegada més popular de la utilització d’una pilota d’exercicis (fitness ball) com una superfície per seure va en contra dels factors fissiològics i les pautes convencionals per al disseny ergonòmic d’espais de treball de tipus assegut.

Els empleats que seuen  en aquest tipus de boles d’estabilitat en un entorn d’oficina presenten riscos de seguretat que podrien ser justificables si la pràctica tingués un benefici definitiu pel que fa a la promoció de la salut. No obstant això, els estudis i la millor evidència disponible fins a la data posen en dubte, fins i tot, la base teòrica d’aquesta pràctica publicitada i no suggereixen beneficis significatius per a la salut.

En primer lloc, els estudis biomecànics no confirmen l’activació dels músculs del tronc que teòricament intervenen en l’estabilitat. En segon lloc, els estudis de despesa energètica mostren un petit (si n’hi ha) augment de la demanda metabòlica que és poc probable que sigui eficaç en la lluita contra els factors de risc derivats de llocs de treball sedentaris. Fins que els estudis demostrin els beneficis de forma més concloent, la pràctica de l’ús de la bola d’estabilitat (fitnes ball) ha de ser vist amb escepticisme quan es formula com una recomanació en el disseny del lloc de treball en interès de la salut o el benestar.

Referència: Lowe BD, Swanson NG, Hudock SD, Lotz WG. Sitting in the Workplace-Are There Physical Activity Benefits?. Am J Health Promot. 2015 March/April;29(4):207-209.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: