Cost del Burnout en metges

Embed from Getty Images
Que passà amb el Burnout en metges? Són els costos d’aquesta patologia suficient argument perquè els gestors sanitaris es posin les piles?

Això s’han preguntat uns investigadors canadencs (ull ¡¡¡ que no podem extrapolar els resultats, però no ens mirem el melic) que argumenten que l’interès en l’impacte de burnout en metges ha anat creixent a causa de la càrrega que això pot suposar pels sistemes d’atenció de salut.

L’objectiu del seu estudi ha estat estimar el cost d’aquesta patologia que es pot atribuir a la jubilació anticipada i a la reducció d’hores de treball dels metges en exercici al Canadà.

Per dur-lo a terme han utilitzat un model d’estimació econòmica, comptabilitzant els costos relacionats amb la jubilació anticipada i la disminució d’hores treballades dels metges, comparant a aquells que estaven experimentant la síndrome d’esgotament professional, amb aquells que no el manifestaven. Van utilitzar el registre del Canadian Medical Associació Masterfile del 2012 per determinar el nombre de metges en exercici. Les dades de jubilacions i reduccions horàries van estimar-les a partir dels resultats de l’enquesta de salut del metge canadenc (2007-2008) i l‘enquesta Mèdica Nacional (2007). Els resultats es van ajustar en funció de les estimacions previstes de jubilacions i reducció d’hores de pràctica.

El cost total de burnout per a la totalitat de metges que exerceixen al Canadà s’estimà en $ 213.100.000 ($ 185.200.000 causa de la jubilació anticipada i $ 27.900.000 per la reducció d’hores de treball). Els metges de família van representar el 58,8% dels costos de burnout, seguits pels cirurgians amb el 24,6% i altres especialistes amb el 16,6%.

Els autors conclouen que el cost de l’esgotament associat a la jubilació anticipada i la reducció d’hores de treball és substancial i que una proporció significativa dels metges en exercici experimenten símptomes d’esgotament. Atès que els sistemes de salut lluiten amb l’escassetat de recursos humans i unes llistes d’espera en augment, aquesta estimació emfatitza la importància que poden tenir les activitats de prevenció i promoció que abordin el desgastament professional en metges, en el sentit de disminuir la càrrega potencial que aquesta situació provoca en aquests sistemes.

Referència: Dewa CS. Jacobs P. Thanh NX. Loong D. Estimate of the cost of burnout on early retirement and reduction in clinical hours of practicing physicians in Canada. BMC Health Serv Res. 2014 Jun 13;14:254. doi: 10.1186/1472-6963-14-254.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: