2′ x 30′

Us deixo uns consells per deixar de ser sedentaris a la feina. Fer molt esport i anar al gimnàs té poc a veure. Mireu l’estudi que han publicat als Annals of Internal Medicine. Cal moure’s un parell de minuts, encara no, cada mitja horeta i aqui trobareu unes quantes maneres de fer-ho efectiu a l’entorn laboral.

En aquest estudi els autors proposen una revisió sistemàtica i una metanàlisi per quantificar l’associació entre temps de sedentarisme i hospitalització, mortalitat per totes les causes, malaltia cardiovascular, diabetis i càncer en adults, independentment de l’activitat física que es realitzi.

Els autors han identificat 47 articles i la metanàlisi s’ha focalizat en 14 estudis relacionats amb malaltia cardiovascular i diabetis, 14 estudis relacionats amb el càncer i altres 13 relacionats amb la mortalitat per totes les causes. El temps de sedentarisme es va quantificar utilitzant la informació referida pels propis individus en tots els estudis excepte en un. En els seus resultats han identificat associacions significatives (riscos relatius) amb totes les causes de mortalitat considerades globalment  (RR, 1.240 [95% CI, 1.090 to 1.410]), la mortalitat per malaltia cardiovascular (RR, 1.179 [CI, 1.106 to 1.257]), la incidència de malaltia cardiovascular (RR, 1.143 [CI, 1.002 to 1.729]), la mortality per càncer (RR, 1.173 [CI, 1.108 to 1.242]), la incidència de càncer (RR, 1.130 [CI, 1.053 to 1.213]), i la incidència de diabetes tipis 2 (RR, 1.910 [CI, 1.642 to 2.222]). El risc associat amb el temps de sedentarisme i els efectes considerats han estat en general més pronunciats amb baixos nivells d’activitat física que no pas amb nivells més elevats.

Com a conclusió els autors indiquen que el temps de sedentarisme perllongat es va associar amb els diferents efectes perjudicials que s’han tingut en compte, independentment de l’activitat física que fan els individus.

 Referència: Aviroop Biswas, BSc; Paul I. Oh, MD, MSc; Guy E. Faulkner, PhD; Ravi R. Bajaj, MD; Michael A. Silver, BSc; Marc S. Mitchell, MSc; and David A. Alter, MD, PhD Sedentary Time and Its Association With Risk for Disease Incidence, Mortality, and Hospitalization in Adults: A Systematic Review and Meta-analysis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: