Zumba o futbol als hospitals ?

1e9729ad1d9b1b5cae1d7550d4c30ce7En aquest estudi controlat aleatori els autors van investigar l’eficàcia del futbol i el Zumba amb indicadors de fitness i de salut en dones participants a l’estudi i reclutades al seu lloc de treball. Cent set empleades d’hospital van ser aleatoritzades a un grup de futbol (GF), grup de Zumba (GZ), o un grup de control (GC). Els efectes de la intervenció dels dos grups d’entrenament es van comparar amb aquest grup de control. Les sessions es van dur a terme fora de les hores de treball, amb 2-3 sessions d’1 h setmanal per espai de 12 setmanes. El consum d’oxigen (VO2 pic), el percentatge i la massa de greix, el contingut mineral dels ossos, i l’osteocalcina en plasma es van mesurar abans i després del període d’intervenció.

Els resultats obtinguts han mostrat una millora significativa en la relació VO2 pic – massa corporal (5%; P = 0,02) i una disminució de la freqüència cardíaca durant l’exercici 100-W cicle (-7 lpm; P = 0,01), el greix corporal total percentual (-1,1%; P = 0,002), i la massa de greix corporal total (-1,0 kg; P = 0,001) en el grup de futbol en comparació amb el de control. El grup de Zumba ha millorat significativament la relació VO2 pic – massa corporal (5%; P = 0,03) i ha disminuit la massa grassa total (-0,6 kg; P <0,05) en comparació amb el grup de control.L’osteocalcina en plasma ha augmentat en el grup de futbol (21%, p <0,001) i en el de Zumba (10%, p = 0,01) en comparació amb el grup de control.

Els resultats de l’estudi indiquen que la pràctica de futbol i de Zumba, fora d’hores de feina però en el  lloc de treball, es pot traduir a curt termini, en una millora de la forma física i de l’estat de salut, amb beneficis moderats, en treballadores d’hospital.

 

Si en voleu saber més, aneu a la font original:

Barene S, Krustrup P, Jackman SR, Brekke OL, Holtermann A. Soccer and Zumba exercise improve fitness and indicators of health among female hospital employees? A 12-week RCT. Scand J Med Sci Sports. 2014 Dec;24(6):990-9. doi: 10.1111/sms.12138. Epub 2013 Oct 24.

Foto: enbarcelona.com [http://enbarcelona.com/ciudad/noticias/Zumba-D-Move-en-el-W-Barcelona-1224]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: