Entrenament i comunicació neuromuscular

Embed from Getty Images

L’entrenament de resistència o l’entrenament de força i resistència no només prepara un atleta per a diferents modalitats esportives, també pot canviar la forma en què el cervell i els músculs es comuniquen entre si.

Un estudi de la Universitat de Kansas mostra que la comunicació entre el cervell i els músculs (quàdriceps) de persones que participen en entrenament de resistència – com ara córrer llargues distàncies -, és diferent que els que van prendre regularment en l’entrenament de força i els que eren sedentaris. Aquestes troballes podrien oferir pistes sobre el tipus d’adaptació dels individus a diferents activitats físiques.

En el seu estudi van mesurar les respostes musculars de cinc persones que corren regularment llargues distàncies, cinc que aixequen regularment pesos i cinc individus sedentaris que regularment no fan cap tipus d’activitat física. L’estudi han estat publicats a la Revista Muscle & Nerve.

Entre les seves troballes, els autors van mostrar que les fibres del múscul quàdriceps dels individus entrenats en resistència eren capaços d’activar-se més ràpidament.

“La comunicació entre el cervell i els seus músculs era lleugerament diferent als entrenadors de resistència i els individus sedentaris”, va dir l’autor sobre els individus entrenats en resistència. “Aquesta informació també suggereix que els entrenats en força i els que són sedentaris eren més propensos a la fatiga abans, entre altres coses.”

Els enquestats van ser 15 voluntaris sans. Els individus entrenats en resistència van participar regularment en un programa estructurat durant almenys tres anys abans de l’estudi i van córrer una mitjana de 61 milles a la setmana, sense participar en l’entrenament de força. Els individus entrenats en força havien participat regularment  en un programa d’entrenament amb peses durant almenys quatre anys abans de l’estudi. Efectuaven l’entrenament de resistència de quatre a vuit hores per setmana efectuant almenys una repetició d’una flexió de cames (“sentadilla”) del doble de la seva massa corporal. Un dels inidivus efectuava aquesta càrrega amb 1,5 vegades el seu pes corporal, però cap d’ells es va dedicar a efectuar activitat aeròbica com nedar, córrer o anar en bicicleta. Els participants sedentaris no van prendre part en cap activitat física estructurada els tres anys anteriors a l’estudi.

Els participants van usar sensors electromiogràfics en el seu múscul quàdriceps, mesurant-los en extensió mentre estaven asseguts. Els investigadors van mesurar la contracció submàxima i la força total fent que els participants apliquessin contracció la seva cama, tractant d’aconseguir d’un 40 a 70 per cent de la força total, que veien representada en temps real en una pantalla d’ordinador.

Si bé no és clar per què la comunicació entre el cervell i el múscul era diferent, com a resultat dels diferents tipus d’exercici com ho demostra la diferència en les taxes de les fibres musculars reclutades, l’autor creu que ofereix pistes per a nous mitjans d’investigació sobre diferències neuromecàniques en la funció muscular, el rendiment muscular o la rigidesa muscular entre d’altres àrees.

També proporciona diverses pistes sobre el tipus d’exercici per la qual els éssers humans tenen major propensió natural. Les troballes suggereixen que el sistema neuromuscular del cos humà pot estar més inclinat a adaptar-se a l’exercici aeròbic d’un entrenament de resistència ja que la comunicació entre el cervell i els músculs era similar en l’entrenament de força i en els individus sedentaris.

 

Referència: Trent J. Herda PhDJacob A. Siedlik MA. Michael A. Trevino MS. Michael A. Cooper MS. Joseph P. Weir PhD. Motor unit control strategies of endurance- versus resistance-trained individual. DOI: 10.1002/mus.24597

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: