Activitat física a la tardor

Embed from Getty Images

Arriba la tardor. Hem deixat enrere les vacances i tornem a la rutina: l’escola dels nens, el retorn a la feina, els embussos de trànsit i, novament, aquella sensació que comença un nou curs i uns nous propòsits.

Si entre aquests està, com és molt habitual, “enganxar-vos” a fer activitat física penseu que la tardor és una estació ideal per practicar esport a l’aire lliure. El paisatge canvia i és el moment propici per gaudir dels colors que ens regala la natura, que difícilment podrem veure en altres èpoques de l’any.

Comenceu de manera progressiva, busqueu aquella activitat que us agradi més i incorporeu la  pràctica d’activitat física a les vostres rutines. Veureu com aviat formarà part de la vostra vida habitual i gaudireu dels beneficis que us aportarà.

I quina activitat podem fer a la tardor?

Són moltes les activitats que podrem exercitar, però entre les més saludables, tenint en compte l’època en què ens trobem, us podeu animar a provar les següents:
Embed from Getty Images

Passegeu per la muntanya. Caminar és potser una de les activitats més saludables, senzilles i econòmiques. Sortiu a buscar els paisatges propis de la tardor i gaudiu de la gran varietat de rutes i senders que ofereix la nostra geografia. Cerqueu companys de passeig que us estimulin en l’activitat i que facin que en gaudiu encara més.

Embed from Getty Images

Proveu el nordic walking. Agafeu els pals i activeu també la part superior del cos. Els beneficis d’aquesta modalitat són evidents.

Sortiu a córrer. Aquesta és potser l’estació més adequada per sortir a córrer; les temperatures són ideals per practicar aquesta activitat i, a més, ja hem deixat enrere l’època de les al·lèrgies. Sortir a córrer és una de les activitats més completes però, ep!, vigileu que el vostre estat de salut sigui l’òptim per dur-la a terme. Si penseu iniciar-vos en aquesta pràctica, no descarteu de fer una consulta mèdica abans de posar-vos-hi.

Embed from Getty Images

Agafeu la bicicleta. Si és per fer activitats de lleure, el nostre entorn us ofereix múltiples escenaris. Igual que en el cas de les passejades, les temperatures són òptimes per dur a terme aquesta activitat i podeu adaptar els vostres requeriments físics a les diverses rutes i escenaris que trobareu. Fins i tot, perquè  no?, potser és el moment d’incorporar la bicicleta com a mitjà de transport i utilitzar-la per efectuar aquells desplaçaments que acostumeu a fer amb un vehicle de motor. L’ús de la bicicleta no només us proporcionarà un complement d’activitat física, sinó que col·laborareu en la sostenibilitat ambiental i la pacificació del trànsit del vostre entorn.

Embed from Getty Images

Feu tai-txi, ioga o altres activitats als parcs. Són múltiples els indrets i molta la gent que es troba per practicar aquestes modalitats d’activitat física, que han demostrat diversos beneficis per a la salut. És agradable moure’s harmoniosament aprofitant la tranquil·litat dels nostres espais públics per millorar la mobilitat i flexibilitat.

Practiqueu el patinatge. És un esport molt atractiu, del qual cada cop trobem més afeccionats, sobretot en l’àmbit urbà. Potser és el moment de buscar rutes a la ciutat i, com en el cas de les activitats anteriors, de gaudir de la climatologia característica d’aquesta època. Com totes les activitats, el patinatge no està exempt de riscos. Recordeu de protegir-vos adequadament quan el practiqueu.

I, per acabar, uns breus consells de salut per fer exercici físic a la tardor:

  • Abrigueu-vos bé. Les temperatures són ideals per a la pràctica d’activitats a l’aire lliure, però no és menys cert que en molts casos són canviants, de manera que és convenient portar la roba adequada i garantir una cobertura correcta de les parts més exposades del cos, com ara el coll, el pit o les extremitats.
  • Destineu una estona a fer un escalfament, abans d’iniciar l’exercici. Escalfar i estirar una mica els músculs és preceptiu sempre abans d’efectuar una activitat física, però és més convenient en aquesta època en què ja comencen a baixar les temperatures. Dediqueu una breu estona a aquesta rutina i, si és possible, també uns minuts a refredar els músculs de manera convenient.
  • Hidrateu-vos. Recordeu-vos sempre de portar aigua o de tenir-ne disponible en el trajecte que heu planejat de fer, per exemple, passant per fonts públiques. La temperatura més fresca de la tardor potser no ens fa suar tant com ara fa uns dies, a ple estiu, però el nostre organisme necessita una reposició correcta de líquids quan fem exercici.
  • Penseu de portar roba de recanvi. Segons l’activitat que hàgiu pensat de fer, és possible que una sudoració excessiva faci que estigueu mullats més temps del que seria desitjable. Sigueu previsors i tingueu a punt una peça de recanvi per evitar aquest inconvenient.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: