Activitat física per disminuir la cervicàlgia

0009416187Q-849x565

La relació entre manca d’activitat física, activitat laboral i cervicàlgia ja l’he posada en alguna entrada prèvia. Aquest cop el que han experimentat ha estat el resultat d’un programa especific d’activitat física específica en un col·lectiu de treballadores amb risc de patir dolences osteo-musculars per motiu de la seva feina. Cal esperar que una potenciació de la musculatura local s’assocïi amb menos simptomatologia dolorosa i una millora de la funcionalitat.

En aquest estudi, els autors han volgut avaluar un protocol d’activitat física específica portada a terme en l’ambient laboral, actuant sobre un grup de treballadores empleades en tasques manuals de precisió, amb l’objectiu de reduir el dolor de columna cervical i d’extremitats superiors.

L’estudi s’ha efectuat  amb seixanta dones que van ser assignades aleatòriament a un grup d’intervenció o un grup control. La intervenció va consistir en un programa d’exercici adaptat per un periode de 6 mesos, aplicat dues vegades a la setmana. Per contra, el grup de control no va rebre cap intervenció.

El grup d’intervenció va mostrar una reducció significativa en el dolor d’espatlla, que es va acompanyar d’un augment en el rang de mobilitat articular. A més, les reduccions en el dolor de les extremitats superiors així com la impotència funcional cervical es van acompanyar d’augments concomitants en la força de prensió manual.

Amb aquestes dades, l’estudi mostra els efectes positius d’un protocol d’exercici adaptat al  lloc de treball en un col·lectiu de treballadores exposades a un risc moderat de patir trastorns musculoesquelètics relacionats amb la seva activitat, mostrant reduccions clínicament significatives tant dels símptomes de dolor en extremitats superiors com de la impotencia funcional cervical.

Referència: Rasotto C, Bergamin M, Sieverdes JC, Gobbo S, Alberton CL, Neunhaeuserer D, Maso S, Zaccaria M, Ermolao A.A tailored workplace exercise program for women at risk for neck and upper limb musculoskeletal disorders: a randomized controlled trial.Occup Environ Med. 2015 Feb;57(2):178-83. doi: 10.1097/JOM.0000000000000329.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: