Prevenció de trastorns múscul-esquelètics d’extremitats superiors

Embed from Getty Images

Les lesions múscul-esquelètiques (trastorns múscul-esquelètics -TME-)  i el dolor, en molts casos incapacitant, originats a múltiples ocupacions per causes relacionades amb el treball segueixen sent substancials. Hi ha poc consens en quines són les intervencions més apropiades per prevenir aquestes lesions i quines intervencions poden dur-se a terme als llocs de treball.

Amb aquesta premisa, els autors han dut a terme una revisió sistemàtica de diferents intervencions efectuades en l’àmbit laboral per actualitzar el coneixement relacionat amb la prevenció i la gestió d’aquests trastorns múscul-esquelètics d’extremitats superiors.

En l’estudi s’han tingut en compte sis bases de dades électroniques smb una cerca que ha obtingut gairebé 10.000 referències des de  gener de 2008 fins a finals de 2013. Finalment s’han combinat 26 estudis d’alta i mitjana qualitat rellevants per a la pregunta formulada en la recerca amb altres 35 de la revisió original per sintetitzar l’evidència sobre 30 categories d’intervenció diferents.

S’ha trobat una forta evidència amb una de les categories d’intervenció: l’entrenament de la resistència, el que ha portat a formular una clara recomanació: La implementació d’un programa d’exercicis d’entrenament de resistència en el lloc de treball pot ajudar a prevenir i gestionar els trastorns múscul-esquelètics d’extremitats superiors i els símptomes amb ells associats. La síntesi de la revisió  també va aportar proves de moderada evidència per als programes d’estiraments, el feed-back en l’ús del ratolí o els elements per recolzar els avantbraços, com elements per prevenir els trastorns múscul-esquelètics d’extremitats superiors i els seus símptomes. També s’han trobat evidències moderades de que no s’obté cap benefici utilitzant EMG amb biofeedback, amb la formació en gestió de l’estrès laboral o amb l’ajust dels llocs de treball d’oficines. 

 

Referència: Van Eerd D, Munhall C, Irvin E, Rempel D, Brewer S, van der Beek AJ, Dennerlein JT, Tullar J, Skivington K, Pinion C, Amick B. Effectiveness of workplace interventions in the prevention of upper extremity musculoskeletal disorders and symptoms: an update of the evidence. Occup Environ Med. 2015 Nov 8. pii: oemed-2015-102992. doi: 10.1136/oemed-2015-102992.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: