Consum energètic i conducta sedentària

trabajo-nocturnoS’ha definit el sedentarisme com qualsevol comportament en situació de vigília caracteritzat per una despesa energètica de 1,5 METS o menys, habitualment associat a postures assegudes o estirades. L’estudi proposta per aquests anglesos deLeicestershire examina aquesta definició avaluant el cost energètic (MET) de tasques habituals com estar dempeus o caminar.

Per portar-ho a terme han treballat amb cinquanta-un adults als quals van fer realitzar diferents activitats per espai de 10 minuts, unes d’elles considerades sedentàries (veure la televisió, jugar a la Wii, jugar amb una consola postàtil o escrivint amb teclat) i i altres tasques no considerades com a tals (estar de peu o caminant a 0.2, 0.4, 0,6, 0,8, 1,0, 1,2, 1,4, i 1,6 mph).

Les activitats les van dur a terme en el mateix dia i de manera aleatòria després d’una avaluació prèvia de la taxa metabòlica en repòs. Mitjançant un analitzador de gasos portàtil es va mesurar el consum d’oxigen i les dades van ser convertides en unitats de despesa energètica (MET).

Els valors mitjans estandarditzats que han obtingut en el cas de les tasques efectuades amb pantalles han estat de 1,33 (Desviació estandard -DE-: 0,24) METS, mirant televisió, 1,41 (DE: 0,28) jugant amb la consola portàtil i 1,45 (DE: 0,32) pel treball amb el teclat d’ordinador. Els jocs més actius, tot i que jugaven asseguts, amb la Wii,  van donar uns resultats de 2,06 (DE: 0,5) METS. Quedar-se quiet va resultar en una despesa mitjana de 1,59 (DE: 0,37) MET, mentre que caminant els valors en MET van augmentar gradualment amb l’augment de velocitat de 2,17 a 2,99 (DE: 0,5-0,69) MET.

D’acord amb aquests resultats, sembla raonable acceptar que el llindar de 1,5 MET suggerit per classificar les conductes sedentàries és correcte tot i que algunes activitats efectuades asseguts podien ser classificades com no sedentàries. No obstant, l’efecte d’aquesta definició de conducta sedentària i les associacions amb alteracions de salut necessita de major investigació.

Referència: Mansoubi M. Pearson N. Clemes SA. Biddle SJ. Bodicoat DH. Tolfrey K. Edwardson CL. Yates T. Energy expenditure during common sitting and standing tasks: examining the 1.5 MET definition of sedentary behavior.  BMC Public Health. 2015 May 29;15:516. doi: 10.1186/s12889-015-1851-x.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: