Prescripció d’activitat física

Embed from Getty Images
Excel.lent revisió que proporciona dades actualitzades i basades en l’evidència, per a la prescripció de l’exercici físic com una medicina en el tractament de 26 malalties diferents: malaltia psiquiàtrica (depressió, l’ansietat, l’estrès, l’esquizofrènia); malalties neurològiques (demència, malaltia de Parkinson, esclerosi múltiple); malalties metabòliques (obesitat, hiperlipidèmia, síndrome metabòlica, síndrome de l’ovari poliquístic, la diabetis tipus 2, la diabetis de tipus 1); malalties cardiovasculars (hipertensió, cardiopatia coronària, insuficiència cardíaca, apoplexia cerebral, i claudicació intermitent); malalties pulmonars (malaltia pulmonar obstructiva crònica, asma, fibrosi quística); trastorns musculoesquelètics (artrosi, osteoporosi, mal d’esquena, artritis reumatoide) i el càncer. En l’article s’expliquen quins són els efectes del tractament amb exercici físic en la patogènesi de la malaltia, com influeixen sobre la simptomatologia i els possibles mecanismes d’acció.
Amb la interpretació de la literatura científica efectuada pels autors, es proporciona, per a cada una de les malalties, el millor consell sobre el tipus i la dosi òptima per a la prescripció d’exercici. 
Referència: B. K. Pedersen, B. Saltin. Exercise as medicine evidence for prescribing exercise as therapy in 26 different chronic diseases. Scand J Med Sci Sports 2015: (Suppl. 3) 25: 1–72 doi: 10.1111/sms.12581

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: