Prescripció d’activitat física. Malalties neurològiques.

Embed from Getty Images

Una mica més de l’evidència actual sobre prescripció d’activitat física pel tractament de diferents malalties. En aquesta entrada faig la referència a les malalties neurològiques. A l’enllaç trobareu la referència a l’article original.

Demència

Les necessitats de l’entrenament s’hauran d’individualitzar i supervisar, i caldrà dissenyar-les per mantenir la marxa, l’equilibri i la capacitat funcional dels individus.

Malaltia de Parkinson

L’entrenament ha de ser adaptat a la persona i depèn en gran mesura de l’etapa de la malaltia. Cal ubicar els dins d’un programa d’exercicis que incorpori treball de fitness i entrenament de la força, així com l’entrenament de l’equilibri i la coordinació. L’estimulació auditiva del ritme de treball pot ser un element per avaluar l’augment de la velocitat en caminar.
Es recomana un programa d’entrenament aeròbic en cinta amb el suport necessari, a partir d’una intensitat a la qual el pacient pugui fer front i augmentar gradualment la durada de l’entrenament a 10 minuts per, posteriorment,  augmentar gradualment la intensitat. Cal animar els pacients a introduir-es en els entrenaments de força i d’equilibri muscular.

Esclerosi múltiple

El programa d’entrenament ha de ser individualitzat i, com en el cas anterior, depèn de l’etapa de la malaltia. Inicialment, el programa ha de ser supervisat, amb una combinació de fitness i entrenament muscular recomanat en les primeres etapes de la malaltia i en el cas dels pacients amb un dèficit funcional lleuger o moderat. L’ergoteràpia és important en totes les etapes de la malaltia. Molts pacients experimenten un agreujament dels símptomes durant l’entrenament. Es tracta d’un fenomen temporal i que, per tant,  no implica cap risc per a l’individu, per la qual cosa ha d’encoratjar-se el pacient a continuar amb el programa proposat. Com un nombre considerable de pacients pateixen sensibilitat exacerbada a la temperatura, és important assegurar-se que no es refredin durant l’entrenament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: