Esports i beneficis en salut

Embed from Getty Images

Avui he trobat aquesta revisió efectuada amb l’objectiu d’avaluar la qualitat i la solidesa dels estudis disponibles sobre els beneficis per a la salut de diferents disciplines esportives específiques.

La seva cerca va produir 2194 registres, dels quals en van seleccionar com a elegibles 69 (47 estudis transversals, 9 estudis de cohorts i 13 estudis d’intervenció). Han pogut efectuar efectuar comparacions entre grups de participació i de no participació en 26 disciplines esportives diferents, que els ha permet determinar l’existència d’una moderada a forta evidència de que tant el running com el futbol milloren la capacitat aeròbica i la funció cardiovascular en repòs, i el futbol redueix l’adipositat.

També en certes condicions han evidenciat que el running beneficia l’activitat metabòlica, l’adipositat i l’equilibri postural i que el futbol millora l’activitat metabòlica, el rendiment muscular, l’equilibri postural i la funció cardíaca.

L’evidència de beneficis per a la salut derivat de la pràctica d’altres disciplines esportives no ha estat concloent o ha estat de forma molt dèbil.

La possibilitat d’evidenciar beneficis per a la salut d’altres disciplines esportives específiques es veu compromesa generalment pels febles dissenys dels estudis i la seva qualitat, de manera que pels autors les futures investigacions en aquest camp han d’abordar els efectes per a la salut de diferents disciplines esportives utilitzant dissenys d’investigació mes rigorosos.

Referència: Oja P, Titze S, Kokko S, Kujala UM, Heinonen A, Kelly P, Koski P, Foster C.Health benefits of different sport disciplines for adults: systematic review of observational and intervention studies with meta-analysis.Br J Sports Med. 2015 Apr;49(7):434-40.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: