Millor de peu o caminant ?

Embed from Getty Images
Identificar estratègies per augmentar la despesa energètica pot ajudar a combatre els efectes nocius de la conducta sedentària. En aquest estudi els autors van identificar la despesa energètica necessària per efectuar activitats quotidianes com ara seure, estar de peu i caminar.

Així, es van seleccionar 74 individus que van ser assignats a l’atzar a dues de les següents activitats: estar assegut treballant amb un ordinador portàtil, assegut veient la televisió, de peu mirant la televisió, i caminant a un ritme predeterminat de menys de 5 km/hora. Cada activitat va tenir una durada de 15 minuts amb un període de transició de tres minuts entre les activitats. Els grups en condicions experimentals van ser: D’assegut amb el PC a estar de peu (N = 18), d’assegut mirant tlevisió a caminar (N = 18), d’estar de peu a estar assegut amb el PC (N = 20), i de caminar a estar assegut mirant el televisor (N = 18). La despesa energètica es va mesurar utilitzant calorimetria indirecta.

Els resultats obtinguts, sobre la base de la primera activitat realitzada, van mostrar que la despesa energètica mentre es caminava  va ser de 55,92 ± 14,19 kcal, que va ser significativament més gran que la despesa estant assegut treballant amb el PC (19,63 ± 6,90 kcal), assegut mirant televisió (18,66 ± 4,01 kcal), i estant de peu (21,92 ± 5,08 kcal) (p <0.001).

La despesa energètica acumulada passant d’estar assegut mirant televisió a estar de peu  (74,50 ± 17,88 kcal) i de caminar a estar assegut mirant televisió (82,72 ± 21,70 kcal) va ser significativament més gran que la despesa energètica assegut treballant amb ordinador a passar a estar de peu (45,38 ± 14,78 kcal) i d’estar de peu a seure amb l’ordinador ( 45,64 ± 9,69 kcal) (p <0,001).

Amb aquests resultats, les conclusions que en fan els autors són que substituir períodes d’estar de peu o assegut per períodes caminant fan augmentar significativament la despesa energètica, però substituir períodes d’estar assegut per períodes d’estar de  peu,  no sembla que afectin tant a aquesta variació de despesa energètica. Per tant, els suposats beneficis potencials d’estar de peu en lloc d’asseguts necessita de major investigació addicional quan es té en compte la despesa energètica.

 

Referència: Creasy SA, Rogers RJ, Byard TD, Kowalsky RJ, Jakicic JM. Energy Expenditure During Acute Periods of Sitting, Standing, and Walking. J Phys Act Health. 2015 Dec 21.Abstract

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: