Intervencions per disminuir el sedentarisme a la feina

Embed from Getty Images

Aquest estudi és uns revisió sistemàtica efectuada amb l’objectiu de valoarr l’eficàcia de les intervencions dutes a terme en el lloc de treball i implementades durant el mateix i que tenen la intenció de canviar l’actitu sedentària i/o l’activitat física dels treballadors.

A tal efecte els investigadors han cercat bases de dades electròniques des de 1992 fins que es van avaluar els estudis, en data 12 de març de 2015. Els estudis es van avaluar i classificar mitjançant l’eina d’Avaluació de la Qualitat d’Estudis Quantitatius i es va efectuar un resum amb la síntesi de la millor evidència identificada. Els motors de cerca principals van ser el sedentarisme i l’activitat física, tant a la feina com en general (és a dir, durant tot el dia). El rendiment a la feina i els paràmetres relacionats amb la salut van ser motors de cerca secundaris..

La revisió va incloure finalment 40 estudis en els quals es descriuen 41 intervencions organitzades en tres categories: els llocs de treball alternatius (20), les intervencions que promouen l’ús de les escales (11), i les intervencions conductuals personalitzades (10). En general, els llocs de treball alternatius s’han mostrat eficaços per disminuir el sedentarisme (amb evidència sòlida, fins i tot per a les cintes de córrer analitzades aïlladament). Les intervencions que promouen l’ús de les escales aconsegueixen augmentar l’activitat física a la feina, mentre que les intervencions conductuals personalitzades també aconseguiexen, en general, augmentar l’activitat física (en tots dos casos amb un grau d’evidència moderada).

S’ha determinat que els llocs de treball alternatius no determinen canvis hemodinàmics ni d’aptitud cardiorespiratòria, amb una gra d’evidència moderada, i que les intervencions conductuals personalitzades no influeixen en les determinacions  de mesures  antropomètriques, també amb una evidència moderada. L’evidència ha estat insuficient o contradictòria a l’hora de valorar els efectes de les intervencions sobre el rendiment en el treball, els perfils lipídics o els perfils metabòlics.

Les conclusions dels autors són que l’evidència actual sembla suggerir que algunes de les intervencions efectuades en els llocs de treball i que siguin compatibles -de fet- amb el treball productiu tenen efectes positius sobre la conducta sedentària o l’activitat física en el lloc de treball. A més, algunes d’aquestes intervencions poden influir positivament sobre el sedentarisme o l’activitat física. No obstant, els presumibles efectes a llarg termini encara no s’han establert.

Referència: Commissaris DA, Huysmans MA, Mathiassen SE, Srinivasan D, Koppes LL, Hendriksen IJ.Interventions to reduce sedentary behavior and increase physical activity during productive work: a systematic review. Scand J Work Environ Health. 2015 Dec 18. pii: 3544. doi: 10.5271/sjweh.3544. [Epub ahead of print].

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: