Dolor múscul-esquelètic a la feina

Embed from Getty Images

En aquest estudi es va realitzar una revisió sistemàtica de la literatura per determinar quines característiques de les diferents intervencions efectuades en el lloc de treball són més eficaces en l’assistència a les persones amb dolor múscul-esquelètic persistent, que els permeti romandre treballant de manera productiva.

Els autors van consultar diferents bases de dades (Medline, PsycINFO, CINAHL i EMBASE) utilitzant termes rellevants per a la cerca específica que es proposaven. Els estudis localitzats tractaven sobre intervencions al propi lloc de treball o si més no, que aquest hi fos implicat i les intervencions podien ser bé centrades en el propi treballador o bé intervencions a diferents nivells.

Per avaluar els resultats es van tenir en compte la pèrdua de la feina, la productivitat, les baixes per malaltia, el dolor i la relació cost-benefici. L’avaluació de la qualitat eels estudis es va fer tenint en compte els criteris GRADE, desenvolupant un seguit de declaracions d’impacte en la síntesi dels resultats.

Es van identificar divuit articles pertinents (14 estudis) per a la seva inclusió en la revisió. No es va identificar un nivell d’elevada evidència en les intervencions efectuades als lloc de treball per ajudar les persones amb dolor múscul-esquelètic persistent. Un número limitat d’estudis i estudis amb baix número de participants fan molt dificil assolir nivells d’evidència significativa. No obstant aquestes dificultats metodològiques, les intervencions a títol individual és possible que redueixin la pèrdua de llocs de treball i les baixes per malaltia, però és poc probable que reduir el dolor.  Les intervencions multinivell possiblement disminuiran les absències per malaltia i és possible que siguin efectives des del punt de vista de cost-efectivitat. L’evidència sobre la productivitat ha estat limitada i de mala qualitat metodològica.

Es requereix investigació addicional perquè l’ocupació sostenible per als individus amb dolor múscul-esquelètic persistent és important i comprendre el seu funcionament és necessàri per garantir el desenvolupament d’intervencions efectives als llocs de treball.

Referència: Oakman J, Keegel T, Kinsman N, Briggs AM.Persistent musculoskeletal pain and productive employment; a systematic review of interventions. Occup Environ Med. 2016 Jan 6. pii: oemed-2015-103208. doi: 10.1136/oemed-2015-103208. [Epub ahead of print]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: