Activitat metabòlica no associada a l’exercici (NEAT)

Embed from Getty Images

L’activitat termogènica no associada a l’exercici (NEAT – Non-exercise activity thermogenesis) és defineix com la despesa d’energia de totes aquelles activitats físiques diferents de la pràctica esportiva que s’exercita voluntàriament. Aquest NEAT inclou totes les activitats que ens fan éssers actius, únics i independents, com ara treballar, jugar o ballar.

Atés que persones del mateix pes tenen nivells d’activitat marcadament diferents, no és sorprenent que aquesta activitat metabòlica no associada a l’exercici variï substancialment entre les persones amb rangs de fins a 2000 kcal per dia.

L’evidència suggereix que un baix NEAT pot associar-se a l’obesitat, però d’una manera molt específica. Els individus obesos semblen mostrar una tendència innata a estar asseguts durant 2,5 hores per dia més que els seus homòlegs sedentaris però prims. Si els individus obesos adoptesin un patró de comportament tipus “NEAT-O”, potencialment podrien gastar un 350 quilocalories addicionals per dia. L’obesitat era una malaltia estranya fa un segle i el genotip humà no ha canviat durant aquest temps. Per tant, l’actual epidèmia d’obesitat pot reflectir l’aparició d’un entorn atractiu per utilitzar en sobrexcés les cadires, sobre tot per aquells que tenen una tendència innata a seure, de manera que quan van fer-ho així, es va convertir en obesos.

Per revertir aquesta obesitat, cal desenvolupar estratègies individuals per promoure el fet d’estar de peu i també augmentar el temps de moviment fins a gairebé 2,5 hores per dia, així com també redissenyar el nostre lloc de treball, l’escola i els ambients domèstics per fer atractiva i activa l’opció triada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: