Isquis: Grandària de les lesions i return to play

Quantes vegades havíem sentit pels mitjans de comunicació que “el jugador estarà de baixa una setmana perquè té una lesió d’un centímetre” o ”la baixa s’allargarà perquè la lesió és molt gran”. Informats o no  pels propis serveis mèdics els periodistes donaven uns pronòstics, en molts casos encertats, basats en els informes ecogràfics que es feien als lesionats. Ja fa un temps que no se senten aquests pronòstics; per no generar expectatives ni posar-te a sobre al “cuarto poder”, s’ha restringit el contingut de la informació i sembla que hi ha una major reserva en allò que s’informa (benvinguts també al món de la privacitat), però alguna cosa de certa hi hauria en aquells pronòstics si tenim en compte els resultats d’aquest estudi.

Les lesions dels músculs isqui tibials són comuns en els atletes.  Atletisme, futbol americà, futbol australià  i futbol són exemples d’esports en els quals les lesions d’isqui tibials en són del més freqüents. El propòsit d’aquest estudi va ser investigar si existeix una correlació entre el pronòstic de la lesió a la cuixa i les seves característiques i els paràmetres obtinguts en els estudis d’imatge .

Per analitzar-ho van efectuar una revisió de múltiples bases de dades, i finalment es van incloure 11 articles. D’aquest, set van mostrar una correlació entre la grandària de la lesió a la cuixa i l’interval de temps necessari abans de tornar a la pràctica esportiva. Diferents autors han reportat resultats heterogenis sobre els diferents temps necessaris abans de retornar a l’esport en funció de la ubicació de la lesió en grups musculars específics. En la majoria dels casos es va correlacionar la tensió muscular amb la necessitat de més temps de recuperació abans de tornar a competir.

Però, en resum, podem dir que  existeix una correlació entre la grandària de la lesió i la durada de temps abans de tornar a la competició?

Embed from Getty Images

La resposta a aquesta pregunta la donen en funció de nou dels once articles considerats, doncs en cinc d’ells hi va haver una correlació significativa, de manera en que com més àmplia sigui la lesió dels isqui tibials, major és el temps necessari abans no es torna a practicar esport.

Els seus resultats mostren l’existència d’una correlació entre la grandària de la lesió i un període de temps més dilatat abans de tornar als esports. Les dades suggereixen que com més a prop de la tuberositat isquiàtica es troba la lesió, més llarg és el període de recuperació i el temps necessari abans de tornar als esports. No obstant això, els resultats són contradictoris en alguns aspectes, ja que sembla dubtós que es mantingui aquesta mateixa relació en funció del paquet muscular específic que hagi estat lesionat, ja que els resultats són contradictoris en aquest sentit.

 

Si voleu llegir-ho sencer: Kjell SvenssonMarie Alricsson, Mattias EckermanTheofilos Magounakis, and Suzanne Werner. The correlation between the imaging characteristics of hamstring injury and time required before returning to sports: a literature review. J Exerc Rehabil. 2016 Jun; 12(3): 134–142.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: