Marruecos on bike 2016 (I)

Fa molts dies que no publico entrades. En tinc unes quantes embastades – de promoció de la salut, de medicina esportiva, de lesions musculars i fins i tot un parell d’ensurts amb les proves d’esforç -, però aquestes properes seran per recordar i explicar els vuit dies al Marroc seguint la Marruecos on bike 2016.

Per començar us deixo el video promocional i de record de la cursa, un video emotiu i que recull la duresa de la prova, l’exotisme dels paissatges i el bon ambient que ha regnat entre els participants.

L’aventura va començar fa uns mesos quan al centre mèdic em van comentar que l’organització buscava un metge per donar-los l’assistència en cursa. Meisa ha estat un dels patrocinadors de la cursa i gràcies al seu contacte em vaig embarcar en aquesta aventura ciclista.

La part de preparar la cursa gairebé que millor obviar-la perquè segur que em deixaré algun agraïment. Consultes a companys, cerca de determinat material i preparació de l’equipament ja va suposar tot un exercici de previsió i una bona experiència cara a futures intervencions. Ara que ja ha passat, la satisfacció en aquest apartat ha estat molt bona, doncs pràcticament ha estat necessari utilitzar la totalitat dels productes previstos (pomades antisèptiques, antibiòtics locals, antiimflamatoris de varies families, etc.) i , per sort, tampoc va caler utilitzar tot allò que ocupava espai i que podia servir en cas d’un ensurt molt greu (DEA i similars).

Anem per feina, el dissabte faig via cap a l’aeroport per desplaçar-nos cap a Fes. A l’avió començo a coneixer participants de la cursa i em resulta curiós veure el ventall d’edats de la gent que participa. De la joventut del favorit, en Robert Bou de l’equip Tomas Belles, a qui vaig coneixer fent la prova d’esforç promocional fins a la veterania de’n Joan Babot – tota una sorpresa pel seu estat de forma física però sobre tot pel seu caràcter i bonhomia – em trobo un món de fanàtics del ciclisme que comparteixen un llenguatge comú en el qual plats, bieles, pinyons i quadres són paraules recurrents i que pràcticament tots es coneixen d’haver compartit en algun moment esforços en curses ciclistes d’arreu del món.

Arribem entrada la nit a Fes i encara ens espera un desplaçament llarg fins a Midelt, on començarà la primera etapa. A l’hotel comparteixo habitació amb en Brazo de hierro, el fotògraf, i en David, responsable d’elaborar un dels reportatges en video.

captura-de-pantalla-2016-10-16-a-les-11-59-35

De moment ho deixo aquí. La propera entrada serà per la primera etapa que va portar els corredors a 2.4oo metres d’alçada després d’un guany net de 950 metres. Va ser el pmeu primer contacte amb el Marroc i la seva realitat: nòmades, ramats, paissatges desèrtics i moltes criatures.

captura-de-pantalla-2016-10-16-a-les-12-16-25

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: