Marruecos on bike 2016 (II)

Primera etapa de 63 Km. Midelt-Tagolit. Amb poca estona de descans ens llevem per esmorzar i en no res tots els participants ja estan preparant les bicicletes. La sortida es just darrera de l’hotel (Hotel Taddart), i l’honor de donar la sortida correspon a les autoritats responsables de la federació marroquina de ciclisme. Obviaré comentaris sobre el seu aspecte no fos cas que això suposés un conflicte internacional, però tenien trets de película, entre El Golpe i El expreso de Medianoche….

Tothom es disposa darrera de l’arc de sortida. Es fan fotos i comparteixen el neguit de l’aventura que tenen per davant. Els ciclistes escalfen una mica abans de que els donin la sortida. Es respira un “ambientaso” terrible i, per contra que a les curses populars dels runners, no fan gens d’olor a “reflex”. Això si, com no pot ser d’una altra manera, tothom posa en marxa els seus GPS, afina els Garmins i els Polars, controla els bidons d’aigua i els gels, les barretes i fan la darrera ullada a la mecànica de les bicis.

Tot just abandonar l’hotel circulem uns cents de metros per carretera i en no res ens plantem a una pista que s’endinsa cap a les muntanys i comença l’ascensió al costat del Jbel Ayachi, a la zona de l’Alt Atles. No costa res veure que la cursa tindrà dues velocitats: l’equip de Tomàs Belles es posa al capdavant i pocs equips els poden seguir; a roda els italians, l’equip d’Elx i algun altre corredor…els pros. Per darrera, la resta de participants amb un coratge extraordinari i una forma física envejable. L’etapa els portarà a gairebé 3.000 metres i ningú no està disposat a abandonar.

captura-de-pantalla-2016-10-16-a-les-12-15-33

Amb el 4×4 anem fent parades a punts estratègics del recorregut. Encara no coneixem prou els participants per saber la seves debilitats i en aquesta primera etapa tothom desborda confiança i entusiasme.

Em sorprèn el recorregut ple de criatures i la multitud de tendes de nòmades. En un paisatge pràcticament desèrtic, només ens creuem amb ramats d’ovelles i més ovelles disposades per les zones més inverosimils. Suposo que aquesta deu ser la base de la seva economia, junt amb el turisme, doncs sembla impensable que pugui haver activitat industrial en aquesta zona. Pel que fa al turisme, ens anem creuant amb altres curses (de motos, de cotxes, amb quads) que em donen una sensació de colonialisme turísitic: els nens que ens veuen passar paren la ma esperant que els donem qualsevol cosa, com si aquests vinguts del primer món els poguessim donar tot allò que ells no disposen.

captura-de-pantalla-2016-10-16-a-les-12-17-54

El principal atractiu -tiurístic-  ha estat el ramat de camells que ens ha envaït la cursa, just a la zona d’avituallament. Aquest no són salvatges, no s’han asustat de la presència de persones, bicicletes, motos ni cotxes. No podiem marxar del Marroc ni del desert sense veure camells (dromedaris, per més senyes) i ja han aparegut en aquesta primera etapa.captura-de-pantalla-2016-10-16-a-les-12-20-15

Etapa, que, per cert, no ha tingut més trascendència. Des del punt de vista mèdic una capsulitis traumàtica i una lesió muscular – que tampoc són tant habituals en ciclistes – que m’ha permés conèixer que hi ha un resident de trauma de Mallorca participant a la cursa.

captura-de-pantalla-2016-10-16-a-les-12-20-46

Un cop  a l’arribada ens espera un desplaçament llarg fins a l’hotel de pernocta i el primer contacte amb el tajín, que serà el nostre aliment principal en aquestes primeres etapes. Amb el desplaçament tant llarg s’ha fet tard. Tothom a descansar que l’endemà hi ha 100 Km. per endavant.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: