Incidència de lesions en corredors

Embed from Getty Images

Videbaek i companyia es van proposar revisar la literatura per identificar la incidència de lesions associades a la pràctica del “running” (“còrrer”…hi ha alguna altra manera de dir-ho?) -en forma de lesions per cada 1000 hores de pràctica- i en funció dels diferents tipus de corredors identificats, que van ser els corredors novells, els corredors amb caràcter recreatiu, corredors d’ultra-maratons i atletes de pista.

Un  cop analitzades les dades que van identificar com a vàlides, obtenen una taxa d’incidència que oscil·la entre les 2,5 lesions per cada 1000 hores en atletes de pista de llargues distàncies fins a les 33.0 lesions per cada 1000 hores dels corredors novells. Un cop analitzades i ponderades les dades dels estudis, els autors obtenen una incidència mitjana de 17,8 lesions per cada 1000 hores en corredors novells per les 7,7 que pateixen els corredors recreatius.

Encara que sembli evident, i acceptant les limitacions pròpies d’aquests tipus d’estudi, els autors conclouen que existeix un risc clarament superior de patir lesions en els corredors novells que en els que ho fan amb caràcter recreatiu.

Això ja és collita meva: Si en corredors novells es produeixen 17,8 noves lesions per cada 1000 hores de pràctica, vol dir que cal esperar que una lesió aparegui al voltant de les 50 hores de còrrer. Posem que els corredors ho facin amb un volum de tres hores a la setmana (que ja és acceptar, quan els dona la dèria), de manera que als quatre mesos de posar-s’hi tindriem la primera lesió. Ull ¡¡¡ que sense anar molt lluny és el que sol passar, eh?

I tot i que sembli d’una evidència meridiana, aquests estudis donen arguments perquè la gent que s’inicií en la pràctica del “running” ho faci amb un mínim criteri, ho faci de manera progressiva, si és possible amb un correcte assessorament i amb una visita pels metges de l’esport no sigui que tinguem algun problema susceptible de ser evitat o, si més no, minimitzat. Que còrrer no és de covards ¡¡¡

Si en voleu saber més, cerqueu la següent referència:

Videbæk S, Bueno AM, Nielsen RO, Rasmussen S. Incidence of Running-Related Injuries Per 1000 h of running in Different Types of Runners: A Systematic Review and Meta-Analysis. Sports Med. 2015 Jul;45(7):1017-26. doi: 10.1007/s40279-015-0333-8.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: