Test d’Astrand i Ryhming

testingEl test d’Astrand Rhyming és un test amb un únic estadi. El test es basa en la relació lineal existent entre VO2 i freqüència cardíaca. VO2 màx. es determina utilitzant una única dada submaximal de FC. La durada del test és de 6 minuts.

El test d’Astrand-Rhyming es un dels tests submaximals més freqüentment utilitzats en cicloergòmetres, tant per avaluar l’estat d’entrenament d’un individu com per avaluar els resultats de diferents plans d’entrenament.

Imatge:fitnesstrend.sk

Com en altres casos, cal ajustar inicialment les dimensions del seient (en el punt de major distància la cama ha de tenir una extensió de -5º). Mentre l’individu està assegut a la bicicleta es determinen FC i TA pre-exercici. S’inicia el treball familiaritzant l’individu amb el cicloergòmetre, fent-lo pedalar a 50 rpm, amb un període inicial d’escalfament, sense resistència, de 2-3 minuts.

La cadència de pedal és de 50 rpm i la càrrega de treball es determina amb el següent criteri:

  • Homes no entrenats: 300 o 600 kg.m/min (50 W- 100 W)
  • Homes entrenats: 600 o 900 kg.m/min (100 W- 150 W)
  • Dones no entrenades: 300 o 450 kg.m/min (50 W – 75 W)
  • Dones entrenades: 450 o 600 kg.m/min (75 W-100 W)

El test es desenvolupa per espai de 6 minuts. Els darrers 15-20 “ de cada minut es determina la freqüència cardíaca.

Al final del segon minut de treball es determina la FC (TA es determina als 1,25-1,50 minuts) que hauria d’estar entre 130 i 170 bpm; si la freqüència és menor de 125 bpm s’augmentarà la resistència d’uns 50 W en el cas d’homes i 25 W per les dones.

Si la FC és superior a 170 bpm, es disminuirà la resistència en 50W . Es continuarà monitoritzant la FC cada minut fins que aquesta excedeixi de 130 bpm.

AmstrandSi l’individu assoleix una freqüència cardíaca entre 130-170 bpm, i la diferència entre els minuts 5 i 6 és inferior a 5 bpm, el test ha finalitzat. Al final del 5e i 6e minuts es determina FC i es calcula el promig dels dos valors (cal garantir que els valors no difereixen en més de 5 bpm per garantir que s’ha obtingut una situació d’equilibri de la FC); la TA s’haurà determinat al minut 4:30 I al minut 5:30. Es disminuirà la resistència facilitant el refredament per espai de 4 minuts.

VO2 es determina gràcies al normograma d’Astrand, al qual cal aplicar un factor de correcció per edat. S’acaba convertint a un valor relatiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: