Consells prescripció activitat

ejercicio-27632Els metges hem d’informar els pacients sobre els beneficis de l’activitat física per a la salut, aconsellar i prescriure exercici físic als nostres pacients de forma adequada. És convenient insistir en aquells aspectes de l’activitat que beneficien la salut, disminueixen el compliment o dificulten l’inici o la progressió de l’exercici. El pacient ha de saber com fer l’exercici de manera segura, i conèixer els objectius d’aquesta activitat. L’objectiu específic inicial haurà de ser d’un petit increment per, de mica en mica, fixar objectius més elevats.

En general, la població considera que la pràctica d’exercici físic és saludable. No obstant això, aquesta actitud positiva no implica en molts casos un comportament conseqüent amb la mateixa. L’educació sanitària de la població, adreçada fonamentalment a modificar els hàbits sedentaris, l’adopció del costum de realitzar activitat física durant la infantesa i altres mesures destinades a facilitar que els adults caminin o realitzin altres activitats freqüentment no classificades com a exercici físic, possibilita la intervenció destinada a promoure un nivell adequat d’activitat física.

PIRÁMIDE DE LA ACTIVIDAD FÍSICALa informació i l’educació sanitàries són importants, a més, per evitar els riscos potencials de la pràctica d’exercici físic, com ara: lesions muscul-esquelètiques, alteracions  de la funció endocrina relacionades amb la reproducció en dones, trastorns durant l’embaràs, anèmia, mort sobtada per crisi cardíaca o accident cerebrovascular. Aquests riscos poden minimitzar amb mesures de detecció precoç de persones en risc i progressió correcta del programa d’exercici.

L’activitat física i l’esport han de ser en quantitat i qualitat adequats a l’edat i l’estat físic de la persona.

Adaptat de: Serra Ll. Consell i prescripció d’exercici físic. Med Clin (Barc) 1994; 102 Supl 1: 100- 108

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: