Treball a torns, composició corporal i capacitat aeròbica

Embed from Getty Images

Estudi interessant que en confirma altres previs sobre les diferències entre treballadors “normals” -des del punt de vista de jornada de treball- i aquells que ho fan a torns, i sembla confirma el major risc d’aquests últims.

Els investigadors s’han plantejat l’objectiu de comparar l’activitat física mesurada objectivament, el temps de sedentarisme, l’aptitud física i la composició corporal dels treballadors amb jornades a torns respecte d’aquells amb una jornada diurna, que podem classificar de normal o habitual.

L’estudi, amb un disseny transversal i de base poblacional, s’ha basat en dades de l’Enquesta de Salut de Canadà, i ha incorporat un número considerable d’individus (n=4323). Per comparar els resultats entre els dos grups d’estudi, els investigadors han utilitzat tècniques de regressió logística univariada i multivariada lineal.

En les anàlisis no ajustades, la composició corporal dels treballadors a torns ha estat pitjor que la dels treballadors “normals”, tot i que tenien menys minuts/setmana de conducta sedentària. Tot i no evidenciar diferències en l’activitat física efectuada per ambdós grups, els treballadors a torns presenten una capacitat aeròbica inferior. En les anàlisis ajustades, només s’han observat diferències en la capacitat aeròbica entre ambdós grups.

Els autors opinen que aquests resultats venen a confirmar troballes prèvies en les quals els treballadors a torns tenen una pitjor composició corporal que els treballadors amb jornades corrents, i suggereixen que els treballadors a torns poden necessitar realitzar més activitat física per aconseguir la mateixa capacitat aeròbica que aquests.

Referència: Neil-Sztramko SE, Gotay CC, Demers PA, Campbell KL.Physical Activity, Physical Fitness, and Body Composition of Canadian Shift Workers: Data From the Canadian Health Measures Survey Cycles 1 and 2. J Occup Environ Med. 2016 Jan;58(1):94-100. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Història clínica

Un passeig per la història amb ulls de metge

Cinemèdic

De cinema, història i medicina

Activitat i salut

Promoció de la salut i medicina de l'activitat física

BLOGMALDITO RUNNING PUB

RUNNING PARA ADICTOS DESDE BARCELONA HACIA EL INFINITO

%d bloggers like this: